10 עקרונות ליבה הקשורים לכסף

10 עקרונות ליבה הקשורים לכסף

אי שם בשנת 2010 למדתי תואר במינהל עסקים המליצו לי לקרוא ספר בתחום הניהול ההשקעות הספר הזה נקרא המשקיע הנבון, מאת בנג'מין גרהם. בספר יש מלא תובנות שקשורות לניהול הכסף שלכם איך להשקיע אותו ואיך בעצם לנהל את החשיבה הפיננסית. למרות שלמדתי כבר את נושא ההשקעות בתואר, זה פתח לי את העיניים לעולם ניהול הכסף.

מאז אותו ספר הבנתי שאני חייב להשקיע בעצמי על ידי קריאת ספרים, ספרים שקשורים לעולם הכסף וספרים שקשורים לעולם ההתפתחות האישית. לכן שמתי לעצמי מטרה לקרוא ספר אחד בחודש שקשור לנושאים אלה.

אני יודע ואני בטוח שאם גם אתם אמרתם לעצמכם פעם אני רוצה להיכנס לעולם הפיננסי ולקרוא ספרים נחשפת הם לים של ספרים מסוגים שונים וקטגוריות שונות וזה אולי הלחיץ אתכם. במאמר הזה אני אזכור לכם את 10 עקרונות הליבה שקשורים לכסף שאני למדתי מקריאת הספרים בתחום הפיננסי וההתפתחות האישית ובעצם אני אנסה לסכם לכם כאן את כל התוכן הזה ובסוף המאמר אני אתן לכם המלצה לספרים שאני חושב שהם חובה לקריאה לפי סדר הספציפי שאותו אני לרשום כאן.

אחרי שאתם חורשים על כל הספרים האלה אתם תשימו לב שכולם סובבים סביב אותם עקרונות אני קורא להם עקרונות ליבה, מצאתי 10 כאלה. תקראו את הספרים השונים אתם תגלו שהסרט העקרונות האלה נמצאים בספרים האלה חלק נמצאים בספר אחד חלקם נמצאים בספר אחר אבל הם תמיד נמצאים שם ואלה בעצם עקרונות הבסיס שקשורים לכסף והם צצים כל הזמן בכל הספרים האלה.

הערת ביניים ממני אליכם: לפעמים יש מעין תחושה שאנחנו צריכים להמציא את הגלגל מחדש. זהו שלא! ב- 99.9% מהמקרים אנחנו לא צריכים להמציא את הגלגל מחדש אלא רק להבין את הסיטואציה להבין את המצב להבין את העקרונות להבין את היכולות שלנו ולבצע את הפעולה הנדרשת שתביא אותנו בסוף להצלחה אותה אנחנו רוצים להשיג. ברוב הגדול של המקרים אנחנו בסך הכל צריכים לעשות העתק הדבק של הצלחה כלשהי או של עיקרון כול שהוא זה הכל.

אז בואו נראה מה הם אותם העקרונות שלדעתי יכולים לשפר את מצבכם הפיננסי ולהביא אתכם לשלב הבא.

העיקרון הראשון הגיע הספר אבא עשיר אבא עני: החזיקו בנכסים שמייצרים תזרים מזומנים חודש אחר חודש.

ההחזקה בנכסים מכניסים לכם הכנסה חודשית כל חודש מבלי שתצטרכו לעבוד קשה עבורן זו השקעה משתלמת מאוד. אותם נכסים יכולים להיות נכסים שאתם משכירים כמו נדל'ן, מניות שמשלמות דיבידנד, השקעה במטבעות קריפטו ובעצם כל דבר שיכול להכניס לכם כסף לכיס באופן קבוע מבלי שתצטרכו לעבוד קשה.

היתרון העיקרי הוא שבזמן אתם ישנים, הנכסים האלה עושים לכם כסף.

העיקרון השני: להשקיע את הרווחים

כל החוכמה במהלך הזה היא להשקיע את הכסף בנכס לייצר תזרים הכנסות חודשי ולהשקיע את ההכנסה הזאת מחדש כדי לרכוש נכסים נוספים, אני אסביר:

נניח שאתם עכשיו משקיעים חצי מיליון שקלים בנכס כלשהו והנכס הזה מניב לכם הכנסה חודשית של 2000 ₪. עכשיו במקום לבזבז את הכסף הזה על הוצאות כאלה ואחרות או להעלות את רמת החיים שלכם אתם משקיעים את הכסף הזה ברכישת מניות שמשלמות דיבידנד.

אז מה שיצרתם עכשיו זה בעצם שני תזרימים על ידי השקעה אחת, כאשר התזרים הראשון מגדיל את התזרים השני כמו כדור שלג.

העיקרון השלישי להכיר את המושג ריבית דריבית

ריבית דריבית זה מושג מתחום המימון שהרעיון הבסיסי מאחוריו אומר כשאתם משקיעים כסף אתם מרוויחים ריבית שנה הבאה הריבית תהיה גם על הקרן וגם על הריבית שקיבלתם בשנה הקודמת וכך הלאה. בעצם מה שקורה זה שזה יוצר צמיחה אקספוננציאלית של הכסף שלכם לאורך זמן, כלומר ככל שזמן ההשקעה שלכם יהיה ארוך יותר הרווחים שלכם יהיו משמעותית גבוהים יותר. אני תמיד אוהב לומר במקרים כאלה שהכסף הגדול נמצא דווקא בכסף הקטן לכן גם אם אין לכם היום הרבה מאוד כסף להשקיע תשקיע את הכסף, תתנו לזמן לעשות את שלו.

העיקרון הרביעי אומר שצריך להחליף את אופן החשיבה.

הדרך שבה אנחנו חושבים היא קריטית להצלחה הפיננסית שלנו, כל הפוקוס שלנו חייב להיות על יצירת רווחי הון, ריביות והכנסה פסיבית. זה אפשרי על ידי מינוף הזמן של אנשים אחרים והכסף שלהם כדי לייצר עבורנו תזרים אינסופי של כסף.

למה בעצם למכור את הזמן שלנו בתמורה לכמה עשרות שקלים אם אפשר לבנות לעצמי אימפריית הכנסה פסיבית. כדי שזה יקרה אתם תצטרכו לעבוד קשה עכשיו כדי לבנות את כל אפיקי ההכנסה שלכם ועם הזמן ככל שהתמלוגים שלכם וההכנסות הפאסיביות שלכם יגדלו תוכלו להוריד את הרגל מהגז וליהנות מהכנסה הזאת.

ככה עובדים כל המולטי מיליונרים הם עובדים על העסק שלהם למשל, כדי להגדיל את מקורות ההכנסה אבל הם לא עובדים בעסק שלהם. זאת אומרת הם מביאים אנשים שיעשו את העבודה בשבילם ויגדילו עבורם את ההכנסות.

היות והזמן שלנו הוא הדבר היקר ביותר אנחנו חייבים לדעת להשתמש בו בצורה החכמה זה הנכס היחיד שיש לנו שאנחנו לא יכולים לקנות לפחות בשנה הזאת.

העיקרון חמישי אומר שאתם צריכים לשחק גם משחק התקפי וגם משחק הגנתי עם הכסף שלכם.

זה נכון שאתם חייבים להביא כמה שיותר כסף וכמה שיותר מהר הביתה צריך גם לחיות, גם להכניס כסף הביתה זה אחד הדברים החיוניים ביותר בדרך לעושר הכלכלי. העבודה בלהביא כסף זו הדרך ההתקפית אבל צריך גם את ההגנה וכשאנחנו מדברים על הגנה אנחנו מדברים על חיסכון ותקצוב, כמו כן לא לבזבז יותר מדי ולהימנע מחויבות מיותרים. אי אפשר רק להביא כסף הביתה מבלי להתנהל כלכלית נכון, אחרת אנחנו נרוויח מיליון ונב מיליון ונשאל את השאלה איך נעלם לנו כל הכסף.

חייבים לשים את המטרה שלנו באור הזרקורים והמטרה היא להתעשר ולהיות בחופש כלכלי מוחלט, כאשר זו המטרה אנחנו לא צריכים לבזבז או להשקיע בדברים שלא משרתים את המטרה הזו. ואין מה לעשות הדרך לעושר הכלכלי תלויה גם בהכנסה וגם בהוצאה, אתם חייבים לייצר יותר ממה שאתם מוציאים.

העיקרון שישי: להבין את האינפלציה כדי לנצח במשחק הכסף

אם תקשיבו לפודקאסטים שונים אתם תגלו שכל הזמן אומרים בתמורה למאה שקלים היום אפשר לקנות משמעותית פחות דברים מאשר מלפני 10 ובטח שלפני 20 שנים. זה בדיוק ההשפעה של אינפלציה על הכסף, המחירים תמיד עולים יכולת הקנייה שלכם קטנה כל הזמן לכן זו הסיבה שחייבים להשקיע את הכסף שלנו במוצרים ובאפיקים שהם צמודים לאינפלציה כדי שאלך הכסף שלנו לא ישחק. חשוב מאוד לא להחזיק את הכסף מתחת לבלטות, אני אישית מסתובב בארנק עם מטבע השקל ישן היום אנחנו בעידן של שקל חדש. את השקל הישן הזה מצאתי בגינה שלי כשחברתי פתאום מצאתי מטבע ניקיתי אותו מטבע של שקל רק מה אם השקל הזה אי אפשר לעשות כלום היום.

כשאתם בונים את הנכסים שלכם אתם חייבים להתייחס גם לאינפלציה ואיך הכסף שלכם יושפע במידה והאינפלציה תעלה או תרד.

העיקרון שביעי: צריך להבין את ההבדל בין נכסים להתחייבויות

זה עניין פשוט למרות שהרבה מאוד אנשים מתבלבלים בין שני הדברים האלה. נכסים אמורים להכניס לי כסף ברמה החודשית התחייבויות מוציאות ממני כסף ברמה החודשית. נכסים עושים אותי עשיר התחייבויות עושות אותי עני.

האם כל נכס הוא נכס טוב האם כל התחייבות היא התחייבות רעה? התשובה היא לא!

יכול להיות נכס שרכשתי אבל ההתחייבות על הנכס היא התחייבות רעה ולמרות ההכנסה שהנכס יוצר עבורי אני לא מקבל כלום כי אני צריך לשלם על ההתחייבות הרעה שלי. מצד שני יכול להיות שרכשתי נכס שהוא לא הנכס הכי אטרקטיבי אבל רכשתי אותו באמצעות התחייבות מעולה כך שבסופו של יום מכל התהליך הזה אני מקבל הכנסה חודשית קבועה פסיבית, לכן אנחנו צריכים להסתכל על כל דבר ועל כל מקרה לגופו.

בעניין הזה חשוב לציין את כל הנושא של הלחץ החברתי והפוזיציה החברתית שלכם, אנחנו לא צריכים להרשים אנשים שיש לנו כסף אנחנו צריכים להגיע למטרת העל שלנו והיא חופש כלכלי. זה לא משנה כמה ספרים תקראו וכמה קורסים תעשו אם לא תשלטו על הרצונות הזמניים שלכם ולהרשים אנשים אחרים שגם לא אכפת להם מכם אתם אף פעם לא תגיעו לחופש כלכלי. זה אולי נשמע פשוט אבל זה לא קל.

רוב הטעויות של כסף נובעות מחוסר שליטה עצמית בכל הקשור להוצאות ובכל הקשור ברכישת מותגים כדי להרשים אנשים אחרים, לכן חשובה פה השליטה העצמית. היכולת שלכם להתעשר תלויה אך ורק בשליטה על ההתנהגות שלכם ואולי להפתעתכם פחות בידע שלכם.

העיקרון שמיני: תצטרכו לעלות שלב ולהפוך להיות חברה בעמ

אחד הדברים שאתה שימו לב אליהם בהרבה מאוד ספרים הוא שאלה כל האנשים האלה העשירים מאוד יש חברות, הם לא עובדים מתשע עד 5 או משמונה עד 4, אלה הם מנהלים חברות. ויש המון יתרונות בניהול חברה, שימו לב כמובן שיש לזה גם המון השלכות מבחינת המיסים, מבחינת הרגולציה, מבחינה משפטית, אבל יש לזה גם המון יתרונות. אחד היתרונות הבולטים בלהחזיק חברה היא היכולת לנצל זמן של אנשים אחרים, כלומר להעסיק עובדים.

קחו בחשבון שעצם זה שיש לכם חברה זה לא אומר שתצטרכו להיות עשירים מהר מאוד ממש לא. אתם כן תצטרכו להשקיע המון אנרגיה והמון מאמץ ובטח גם המון כסף כדי שהחברה הזאת תצליח, בסופו של דבר כשזה יצליח אתם הולכים להנות מהרווחים וההכנסות.

היתרון הבולט הנוסף בחברה הוא היכולת לשלוט בכמה מס אתם הולכים לשלם, תשימו לב שמיסים זה אחת ההוצאות הגבוהות שיש לנו בחיים השוטפים וגם במקומות העבודה אבל כשאתם מחזיקים את החברה ואת הם השכירים של עצמכם אתם יכולים לשלוט בזה.

וכסף שאתם לא משלמים מיסים אתם יכולים להשקיע ולמנף ולהגדיל את העסק שלכם וכתוצאה ישירה מכך להגדיל את הרווחיות וההכנסות השוטפות.

העיקרון תשיעי: תקבלו את הסיכון אם אתם רוצים להרוויח

ברור שכולנו קצת חוששים מסיכון ואנחנו לא רוצים להפסיד את הכסף שהרווחנו בעבודה קשה. יחד עם זאת אם אתם רוצים להרוויח יותר אתם גם חייבים לסכן יותר בין אם זה אומר לשים יותר כסף בהשקעות ובין אם זה אומר לעשות דברים שיש בהם לפעמים גם חוסר ודאות.

החוכמה בהתנהלות כלכלית היא לא לפחד מה הסיכון אלא לנהל אותו, לקחת סיכונים מחושבים, אי אפשר לבטל סיכון כמו שגם אי אפשר לבטל אי ודאות. תראו מה קרה משנת 2000 ועד היום כמה אירועים כמה דברים יתרחשו האם מישהו צפה את זה בכלל מישהו חשב על זה?

העיקרון עשירי: להכיר בעובדה שההזדמנות תמיד קיימת

יש אינסוף הזדמנויות שבאות אלינו אבל אנחנו לא תמיד יודעים לזהות אותן. לכן ישנה חשיבות רבה לחנך את עצמנו, ללמד את עצמנו ולהעשיר את עצמנו בידע רב כדי לדעת לזהות הזדמנויות ולדעת לשאול את השאלות הנכונות זה מה שיכול לעזור לכם לבחור את הבחירות הנכונות ולבצע את הפעולות הנכונות. החוכמה זה לא לפחד לשאול את השאלות שלפעמים יכולות להיות לא נעימות לצד השני. כדי לבחון הזדמנויות, לנהל את הסיכון, להבין את הדברים החשובים אתם חייבים לשאול את השאלות הנכונות ולקבל את התשובות לשאלות האלה.

בסופו של דבר התשובות שתקבלו אמורות לסייע לכם להתנהל חכם יותר ולהחליט החלטות טובות יותר. וכדי שתוכלו לשאול את השאלות הנכונות אתם תצטרכו להשקיע בעצמכם ובידע שלכם כל הזמן ללא הפסקה.

Blank Form (#9)

הנה כמה דברים שאתם יכולים לעשות כבר עכשיו מבלי להוציא אלפי שקלים על תכנון פיננסי:
  1. לשאלות ומידע נוסף התקשרו 052-6467605
  2. הצטרפו לערוץ היוטיוב כוכב פיננסי לומדים לעבוד עם כסף http://bit.ly/2IiyTLZ
  3. הצטרפו לפורום כוכב פיננסי בפייסבוק http://bit.ly/2tR502D
  4. מוזמנים להאזין לפודקאסט הפינה הפיננסית בכל דרך שתבחרו http://bit.ly/2KCodhq
  5. לרכוש את הספר שמונת השלבים לחופש כלכלי https://bit.ly/3ICAGeh

אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ במוצר פנסיוני ו/או שיווק פנסיוני ו/או המלצה לביצוע פעולות ו/או יעוץ במוצר פיננסי ו/או שיווק פיננסי ו/או ייעוץ מס ו/ או יעוץ משפטי ו/או יעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו – עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית.

שתפו את הפוסט הזה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.